De werkwijze van Uit Handen

Integriteit, transparantie en onafhankelijkheid staan voorop in de werkwijze van Uit Handen. Uit Handen is geen onderdeel van een ander bedrijf. Ook goed om te weten: alles wat we bespreken, zowel telefonisch als persoonlijk, blijft tussen ons.

Ook zal ik geen post of andere spullen van u of de overledene meenemen. Ik vraag u ook niet om inloggegevens of iets dergelijks. Ik kom bij u langs om u informatie te geven, wat u moet regelen en waar u aan moet denken. Als u wilt dat ik iets voor u regel, bijvoorbeeld per post of telefonisch, doe ik dit in uw bijzijn of in goed overleg. Ik kom niet met een verborgen boodschap en ik probeer u niets te verkopen.

Kennismaking

Allereerst hebben we een telefonisch kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we wat ik precies doe en of ik iets voor u kan betekenen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Neem gerust contact met mij op.

Afspraak

Daarna maken we een afspraak en kom ik bij u langs om uw persoonlijke situatie door te nemen. Meestal zal dit tussen de twee à vier weken na het overlijden zijn. We zoeken samen uit waar u allemaal rekening mee moet houden en welke administratieve zaken geregeld moet worden. Vindt u het fijn als er nog iemand bij ons gesprek aanwezig is? Dat is voor mij geen probleem.

We bespreken de verdere afhandeling, of u dat zelf wilt doen of dat ik dat voor u regel.

Wilt u een afspraak omdat u nu uw nalatenschap op orde wilt brengen voor uw nabestaanden? Dat kan uiteraard altijd. Ook hier geldt dat we uw situatie doornemen in een persoonlijk gesprek. Ik geef u informatie over verschillende mogelijkheden en waar u aan moet denken.

Kosten

Het telefonische kennismakingsgesprek is gratis.

Een persoonlijk gesprek voor of na een overlijden duurt ongeveer twee uur en kost € 125,-. Dit is inclusief BTW. Wilt u verder nog ondersteuning dan bespreken we wat ik voor u kan doen.

Ook is het mogelijk dat ik alle administratieve taken van u overneem, zoals opzeggingen en aanvragen. Uiteraard alles in overleg met u. Als u wilt dat ik de volledige administratie en afhandeling regel, spreken we een bedrag af op basis van een uurtarief. Ik beoordeel hoeveel uur ik bezig ben en doe u een voorstel. U bepaalt of u akkoord bent met dit voorstel.