Er is de laatste tijd veel aandacht voor rouw op de werkvloer. Meerdere berichtgevingen van verschillende media komen voorbij, waaronder NieuwsuurHet Parool en BNR Nieuwsradio, en dat is goed nieuws.

Het CNV heeft onderzoek gedaan naar rouw op de werkvloer. De uitkomsten van dit onderzoek lees je hier. Op basis van dit onderzoek hebben zij een handreiking opgesteld voor werkgevers. In deze handreiking staat hoe je als werkgever kunt omgaan met werknemers die een dierbare hebben verloren. Ook pleit het CNV voor een flexibel op te nemen rouwverlof van 2 weken.

Dat dit nodig is, blijkt uit de uitkomsten van het onderzoek. Veel mensen hebben de afgelopen 10 jaar een naaste verloren, maar liefst 44%. Ruim 30% heeft zich hierna kortdurend ziek gemeld en 9% zelfs langdurig. De handreiking wordt dan ook toegejuicht door 85% van de ondervraagden.

Lees er meer over op de site van het CNV. Hier kun je de handreiking aanvragen, en vind je ook reacties van mensen over hoe zij zijn opgevangen op het werk na het verlies van een dierbare.

Je werknemers bijstaan in de moeilijke periode na het verlies van een dierbare? Schakel dan Uit Handen in om te helpen. Ben je werkgever en benieuwd wat ik voor je kan betekenen, neem contact met me op.